Kosten

U wenst uw scheiding juist in de periode zo goedkoop mogelijk te regelen. Omdat u één aanspreekpunt gebruikt om alle zaken te regelen, bent u meestal veel goedkoper uit dan wanneer u beiden een advocaat in de arm neemt. Meestal gaat het hele proces veel sneller omdat vanaf de eerste afspraak met één van u beiden of met beide partners wij kunnen starten met het traject dat gericht is op de oplossing.

Ik heb reeds goede afspraken met een advocaat en kan het juridisch deel daarom sneller en goedkoper voor u regelen.

Wanneer we de oplossing hebben gevonden en deze afspraken in een convenant zijn vastgelegd, verzoeken wij de rechtbank, via de advocaat, de scheiding uit te spreken. De kosten gemaakt door de rechter zij  de zogenaamde griffiekosten en deze bedragen € 267,-. (prijs niveau 2012) (hierover wordt geen BTW gerekend). 

Als de scheiding is uitgesproken, moet deze nog worden ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) en hiervoor zal de gemeente legeskosten rekenen. Deze kosten zijn per gemeente zeer verschillend.

De kosten die ik u in rekening breng, hangen af van de hoeveelheid werkzaamheden en worden per uur berekend; extra kosten (zoals autokosten) worden apart in rekening gebracht. Uiteraard geef ik u een prijsopgave op basis van het eerste gesprek.

Meer informatie?

Neem hier contact met ons op.